Skravlekopp

smaker best når den deles med andre.

Én av fem i det lille landet vårt er ensomme. Det må vi gjøre noe med. 

Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer, kantiner og bakerier. Midt på den grønne koppen står det Skravlekopp med hvit skrift. Når kundene bestiller drikken sin i en Skravlekopp, viser de andre i lokalet at de gjerne skravler med noen mens de drikker den. Om man trenger det eller tilbyr det er uvesentlig. 

Av og til trenger vi bare et påskudd for å snakke sammen. Skravlekopp kan være det påskuddet. 

Skravlekopp er er noe mange, om ikke alle, kan være med på. Når kommuner, kaféer, kantiner og mannen og kvinnen i gata går sammen om noe, kan vi nå så innmari langt.

Vi ønsker Skravlekopp inn på mange kafeer og bakerier rundt i landet vårt. På universiteter, arbeidsplasser, kjøpesentre og skoler. Kanskje på flyplasser, togstasjoner og venterom? Vanlig kopp, take-away-kopp og gave-kopp. Kanskje den skal til utlandet? 

Skravlekopp er som kjærligheten. 
Den smaker best når den deles med andre. 

Historien bak

Initiativtakeren til Skravlekopp er Venke Knutson, som fikk idéen da hun i 2017 hørte et innlegg om ensomhet. Konseptet er utviklet i samarbeid med Bærum kommune. 

"Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun fortalte om eldre mennesker som ikke har hatt besøk på 15 år. Ungdommer som aldri har hatt en venn. Voksne som har følt seg utestengt og utenfor hele livet. Barn helt ned i 11-årsalderen som tar livet av seg fordi de føler seg ensomme. Et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss. 

Historiene til fru. Cottam er dessverre ikke unike, og det ble starten på min drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn." 

Vil du bli bidra?

Bli Skravlekoppkafé

Bli Skravlekoppkommune

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.