Bli Skravlekoppkommune

 

Tanken med Skravlekopp er at det skal være et godt samarbeid mellom hver enkelt kommune og forskjellige kaféer og bakerier i lokalmiljøet. Kommunene sitter på kunnskap og kompetanse om folk som bor i kommunen. De vet hvem som trenger hva og hvordan de skal nå ut med informasjon til dem. Kaféer og bakerier har lokaler, er gode til å lage kaffe og er vant til å ha folk av alle slag innom. Resten av oss kan rett og slett bare bestille drikken vår i Skravlekopp. 
Når kommunene ønsker å gå foran, er det lettere for folk å gå bak. 

En kommune som vil - får mye til! 


En Skravlekoppkommune er : 

- en kommune som har inkludering og raushet i målsettingene sine.
- en kommune som har lyst til å gjøre noe med et stort og voksende problem, og som vet at vi trenger mange møteplasser og mange engasjerte folk for å komme noen vei.
- en kommune som legger til rette for at hver og en av oss kan være med å bidra på en enkel måte.
 

 

Bærum kommune - Norges første skravlekoppkommune 

Da Venke begynte å snakke om å sette igang et ensomhetsprosjekt, var Bærum kommune på tråden med en gang. Dette ville de være med på. De hadde fra øverste hold tatt inn raushet og inkludering i målsettingene sine, og var allerede i gang med et prosjekt. Nå, ett år senere, lanserer de Skravlekopp i kommunen sin og blir med det norges første Skravlekoppkommune. 

For mer informasjon fra Bærum, kontakt folkehelsekoordinator. 

 

Kommuner kan kjøpe kommunepakke

Sammen med Skravlekopp finner ansatte i kommunen fram til gode kaféer, bakerier eller kantiner i kommunen der Skravlekopp kan tilbys. Kommunen kjøper inn kopper til disse kaféene, eventuelt i samarbeid med kaféene, og betaler for opplærings - og informasjonematerell for å fortelle sine innbyggere om Skravlekopp. 

Kommunene vet hvem det er særlig viktig å nå frem med informasjonen om Skravlekopp til. 

 


Arbeider du i en kommune som ønsker å bli Skravlekoppkommune? 

 

Fyll inn skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende prat.
Gjerne over en Skravlekopp! 

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 99 38 00 57